Webbstatistik i iPhone

iPhone från AppleOm du tillhör en av de lyckliga (!?) som har en iPhone så kan du numera ta med dig din webbstatistik i fickan. Flera webbstatistikföretag väljer att släppa en iPhone applikation där du kan se din statistik.

Hittills har Omniture släppt en applikation till sitt statistikverktyg SiteCatalyst och det finns redan flera applikationer till Google Analytics.

Google Analytics och iPhone

En av de mer populära Google Analytics applikationerna heter Analytics App och är en riktigt bra och välarbetad “app” (som det heter i iPhone världen). Du kan praktiskt taget se alla rapporter du kan se i det vanliga Google Analytics gränssnittet med både siffror och grafer. Den kostar 45 SEK och finns att köpa på App store.

Läs mer om Analytics App på deras webbplats.

Andra Google Analytics applikationer för iPhone:

  • Analytics Agent – finns både gratisversion och betalversion (22 kr)
  • Touchlytics – finns både liteversion (15 kr) och “riktig” version (38 kr)
  • BAM Analytics – gratis
  • Ego (mäter även andra verktyg än Google Analytics som Feedburner, Twitter) – 15 kr
  • Analytics Pro – pris 28 kr
  • Analytics – gratis

SiteCatalyst i iPhone

Omniture är bra på att hänga med i trenderna och var snabbt ut med en statistikapplikation till iPhone. Den här applikationen är dock begränsad till grafer vilket gör översikten lite sämre. En ny version av SiteCatalyst “appen” kom nyligen. Finns att ladda ner gratis på App store.

Pressrelease från Omniture om lanseringen av SiteCatalyst för iPhone.

En tydlig trend är att vi vill ha vår webbstatistik lättillgänlig.

Det finns säkert fler program till iPhone som hanterar statistik men dessa två är det vi testat hittills. Det kommer troligtvis dyka upp applikationer från andra företag och uppdateringar av nuvarande. Vi ser fram emot detta. Har du frågor om webbstatistiksystem eller behöver hjälp att välja system och sedan behöver stöd med webbanalys så kan du kontakta våra konsulter.