Nu syns det snart i webbläsarstatistiken att användandet av IE6 minskar

Nu pågår en “kampanj” där stora webbplatser med Aftonbladet och Svensk Fastighetsförmedling (se bilder nedan) i spetsen uppmanar sina besökare som fortfarande använder Microsoft Internet Explorer 6 som webbläsare att byta till en mer modern.

Kampanjen startade i Norge, men nu verkar det ha tagit fart även i Sverige. Fler och fler webbplatsägare uppmanar sina besökare att byta till en mer modern webbläsare.

Även Microsoft stöder kampanjen.

Svensk Fastighetsförmedling och Aftonbladet uppmanar besökare att byta webbläsare

Svensk Fastighetsförmedling och Aftonbladet var några av de större webbplatser som började med att uppmana sina besökare att byta webbläsare.

Svensk Fastighetsförmedling uppmanar besökare med webbläsaren IE6 att byta till en mer modern web browser.

Svensk Fastighetsförmedling uppmanar besökare med webbläsaren IE6 att byta till en mer modern

Alternativ till Internet Explorer 6

Det finns många alternativa webbläsare. Några av de mer populära är:

  • Internet Explorer 7
  • Firefox
  • Internet Explorer 8 (finns i beta, ska släppas i mars)
  • Google Chrome

Hur mäter jag vilken webbläsare som är mest populär?

Alla webbstatistiksystem har funktioner som mäter vilken webbläsare som är mest populär. I många andra statistikverktyg finns även rapporter som visar vilken typ av webbläsare som är mest populär (Microsoft, Mozilla etc.).

Användandet av Internet Explorer 6 har minskat konstant under flera år, men i och med den här kampanjen spås ökningstakten öka. Bromsklossar i detta sammanhang är normalt stora, trögrörliga organisationer med standarddatorer och standardwebbläsare. Förhoppningsvis byter dessa nu och många hemmaanvändare nu när de blir påminda.

Hur tar jag reda på vilken webbläsare jag har?

Om du inte är så teknikvan kanske du inte vet vilken webbläsare eller webbläsareversion du har. På lorem.biz finns en funktion där du får reda på vilken web browser du använder.