SiteCatalyst 14.9 lanserad och utrullningen av SiteCatalyst 15 påbörjad

Förra veckan släpptes SiteCatalyst 14.9 som innebar en del visuella förändringar i gränssnittet, alla “förberedande” inför version 15 som också har börjat rullas ut.

SiteCatalyst 14.9 med ny navigeringsstruktur

Bild från SiteCatalyst 14.9

Förändringar i SiteCatalyst 14.9

  • Ny navigeringsstruktur som är samma som i SiteCatalyst 15.
  • Funktionen Marketing Channel Manager är utbyggd så att man kan göra mer inställningar i vad som ska tolkas som konvertering.
  • En lagom dos buggfixar (varav Avantime stod för åtminstone någon av buggrapporterna)
  • En ny iPad app som heter Visualize for iPad har släppts (se bild nedan). Den laddas ned via AppStore på vanligt sätt.

Visualize for iPad - hämta och kör SiteCatalyst data i din iPad

SiteCatalyst 15 börjar rullas ut

Vi har tidigare skrivit om SiteCatalyst 15 här på webbstatistiksystem.se (Även Adobe planerar att släppa en ny version av sitt statistikverktyg SiteCatalyst) och nu drar utrullningen igång.

För att få SiteCatalyst version 15 pratar man med sin SiteCatalyst kontakt och sedan läggs man in i kön för uppgradering. Den första i månaden efter du sagt till om uppgradering flyttas man över till den senaste versionen.

Som tidigare kan man köra äldre versioner av SiteCatalyst (version 14 (och tom 13)) av SiteCatalyst även efter man har uppgraderat till version 15.

Version 15 innebär en stor ombyggnation av hur den insamlade informationen lagras och hämtas ut till rapporterna. Detta innebär en hel del förändringar som vi lyfter upp i en annan bloggpost.