Nyheter i EPiServer Del 1- SiteAttention

För att underlätta sökmotoroptimeringen i EPiServer finns nu SiteAttention. Denna add-on kan installeras på alla webbplatser med EPiServer 6 och inkorpereras sömlöst in i EPiServer gränssnitt. Tjänsten samlar de viktigaste SEO-punkterna på sidnivå och ger en snabb och enkel överblick över hur väl sidan är optimerad. Du får i realtid tips om vad du ska fylla i och hur, allt för att komma högre upp i sökmotorernas sökresultatlistor.

SiteAttention i EPiServer

 

Arbetet börjar med att mata in nyckelord/nyckelfraser/keywords för den aktuella sidan. Dessa används sedan för att kunna avgöra om och hur man använt dessa i olika taggar. Man kan även trycka på ”Text analysis” för att få automatiska förslag på keywords baserat på innehållet (under våra tester så var förslagen av väldigt blandad kvalitet). I basversionen av SiteAttention rankas sedan sidans sökmotoroptimering från 0-100% utifrån olika punkter som i sin tur också rankas efter hur väl man uppfyller:

  • Om keywords/phrases finns i början av titeln.
  • Längden på titeln (max 65 tecken).
  • Om keywords/phrases finns med i sidans description.
  • Längden på description (max 160 tecken)
  • Om keywords/phrases finns med i sidans adress.
  • Om man använder header 1-3.
  • Om keywords/phrases finns med i h1-3.
  • Om keywords/phrases finns med i inledningen av header1.
  • Om keywords/phrases finns med i sidans bildtexter.

Något som underlättar för redaktören/sökmotoroptimeraren är att SiteAttention även pekar ut vilka fält i EPiServer det är man ska fylla i för varje punkt, och när man fyller i så uppdateras mätningen direkt.

SiteAttention tipsar

SiteAttentionSiteAttention

SiteAttention är väldigt effektivt för att se om det är någon del man glömt eller helt enkelt inte tänkt på att fylla i om man optimerar sidan för sina keywords. Kort och gott är det ett väldigt smidigt och enkelt verktyg som kan underlätta ditt SEO-arbete betydligt. Basversionen, eller SiteAttention Freemium, är gratis och finns att ladda ner hos EPiServer. För Premium-versionen får man betala en månadsavgift för att kunna integrera det med Google Analytics och få besöksstatistiken tillgänglig  i EPiServer.

episerver.com finns mer att läsa om SiteAttention.