Om författaren

Erik Nettelbrandt

Erik Nettelbrandt

Bloggen webbstatistiksystem.se drivs av Erik Nettelbrandt. Några av Eriks kollegor på Avantime, till exempel Nils Hellquist och Henrik Folke, är gästskribenter.

Erik har under många år arbetat som konsult på ett företag som heter Avantime där han fortfarande är verksam inom webbanalys (SiteCatalyst, Google Analytics, Snoobi, WebTrends, etc.), digitala kampanjer, sökmotoroptimering och internetmarknadsföring men även områden som content management (främst EPiServer, SharePoint, Drupal och WordPress) och interna sökmotorer (SiteSeeker, SharePoint, Google Mini/GSA etc.).

Inom webbanalysområdet är Erik certifierad inom Google Analytics (Google Analytics Individual Qualification, IQ) och Adobe SiteCatalyst (Certified Professional, Implementation) och har jobbat med dessa system i många år.

Han arbetar även med Avantimes team med konsulter som arbetar med införande, anpassningar och förvaltning av olika webbstatistiksystem samt efterföljande webbanalysfaser som tolkning av rapporter och optimering av webbplatser och on-linebaserade kampanjer. Erik ligger även bakom Avantimes koncept med strukturerande och återkommande webbanalysmöten, så kallade, webbråd där man går igenom myckeltal och analyserar dessa för att öka konvertering och måluppfyllelse.

Avantime utvecklar avancerade webbplatser baserade på ledande webbpubliceringssystem som EPiServerSharePoint, Drupal och WordPress samt appar för Android och iOS. Avantime erbjuder även en rad kringtjänster runt arbete med webbpublicering, förvaltning och drift av webbplatser varav internetmarknadsföring och webbanalys är ett av dessa.