Vizzit

Ett svenskt webbstatistiksystem, VizzitVizzit är ett användarvänligt och enkelt webbstatistikverktyg som är integrerat med webbpubliceringssystemet EPiServer. Vizzit har tagits fram av ett svenskt företag specialiserat på webbstatistik, utvecklingen sker utomlands.

Grundversionen av Vizzit innehåller en uppsättning av standardrapporter. Utöver de vanliga funktionerna finns det en rad andra rapporter/funktioner som man kan köpa till vid behov.

Styrkor i Vizzit

En av styrkorna med Vizzit är att det till skillnad från många andra större analysverktyg finns tillgängligt på svenska. En annan fördel är att man i Vizzit har samma typ av trädstruktur som i EPiServer. För en redaktör som känner till trädstrukturen på sin webbplats hittar därmed enkelt statistiken för alla enskilda sidor och “grenar” med sidor.
Genom integrationen med EPiServer kan man dessutom direkt i EPiServers redigeringsläge se varje enskild sidas statistik. Den aggrergerade/gemensamma statistiken finns på Vizzits servrar och nås via en webbläsare precis på samma sätt som andra webbstatistiksystem.

Två olika insamlingstekniker

Vizzit kan analysera både webbserverns loggfiler eller en egenuppbyggd loggfil (som byggs upp av ett script som man lägger upp på alla sidor som man vill analysera).
De flesta andra system har endast den scriptbaserade varianten. När man startar igång med Vizzit bestämmer man vilken variant man vill använda. Tidigare kunder som har kört den webbserverloggsbaserade varianten kan byta till den nya scriptbaserade tekniken.

Kostnad och pris – Vizzit

Som kund betalar man en månadskostnad för Vizzit. En installationsavgift tillkommer i början av projektet.

Frågor Vizzit

Om du har frågor kring Vizzit hör av dig via vår kontaktsida.