Statcounter

Statcounter är ett statistikverktyg som är lättimplementerat och som uppdaterar statistiken väldigt snabbt. Registrera dig, implementera javascriptet man får och sen är du igång.

Kostnad

Statcounter profilerar sig som en gratisstjänst vilket förstås är en sanning med modifikation. Prismodellen fungerar som så att användaren har en viss datamängd att tillgå, och när denna tar slut raderas de äldsta besöken. Gratisversionen erbjuder plats och statistik för 500 besök och man får dras med annonsering. Man kan sedan betala för att få statistik för fler besök och för att slippa reklamen. Ju mer man betalar desta fler besök får man statistik för.

Vilken statistik får man?

Statcounter täcker de mest grundläggande behoven för webbanalys, och har även ett par saker som står ut. Till at börja med kan man välja ut enskilda besök och se detaljerad statistik för denna. Det man kan se är Systeminfo (webbläsare, upplösning, operativsystem), Location (land och stad), Host Name (ISP), IP-nummer, Referring Link och Navigation Path, alltså hur den specifike besökaren navigerat på sidan.

Andra saker som inte finns med out-of-the box för exempelvis Google Analytics är mätning av downloads och utgående länkar.