ProspectFinder

ProspectFinder eller EPiServer B2B Prospect som det heter i EPiServervärlden tillhör gruppen av webbstatistiksystem som är fokuserade på att hjälpa till vid identifiering av nya kunder, ofta kallade leads eller prospects. Vi kallar dessa verktyg ofta för leadsgenereringsverktyg eller prospectgenereringsverktyg.

Ett leadsgenereringsverktyg är ett mycket effektivt säljhjälpmedel. Via ProspectFinder kan man se vilka företag och organisationer som besöker din webbplats, det vill säga intresserade prospects, som du kan förvandla till nya kunder.

ProspectFinder passar därför bäst för säljande företag, företag som säljer produkter och/eller tjänster. Man använder inte ProspectFinder för traditionellt arbete med webbanalys och webbstatistik.

Detaljerad information om potentiella kunder

I ProspectFinder får man detaljerad information om företagen, hur länge de varit inne på webbplatsen, vad de är intresserade av och hur ofta de kommer tillbaka.

Genom en unik integration med Dun & Bradstreet och deras företagsregister har man som användare av ProspectFinder tillgång till utförliga uppgifter om dina besökare. Till exempel ser du direkt i verktyget uppgifter som

 • adresser
 • telefonnummer
 • antal anställda
 • bransch
 • omsättning

ProspectFinder har idag tillgång till företagsinformation för de flesta stora länder i Europa.

ProspectFinder och CRM system

Att implementera ProspectFinder i ditt CRM-system är nästa stora steg mot ett effektivare säljarbete. ProspectFinder har färdiga integrationspaket med en lång rad CRM system. Några av dessa listas nedan.

 • SuperOffice
 • Microsoft Dynamics CRM
 • Salesforce
 • Upsales
 • Corporate 360
 • Backbone CRM

Vad är kunden på din webbplats intresserad av?

För att kunna rikta dina säljinsatser till rätt person eller avdelning får du även veta vilka produkter/tjänster som besökaren tittat på och vilka ord de sökt på för att komma till din webbplats. Det ger dig en bra bild av kundens önskemål inför försäljningsarbetet och hjälper dig att formulera ett relevant budskap.

Vårda befintliga kunder

Alla vet att det är bättre att vårda befintliga kunder än att leta efter nya. Om någon av dina befintliga kunder är inne på er webbplats så vet du det om du använder ett leadsgenereringsverktyg. Med ett prospectgenereringsverktyg har du möjlighet att förekomma dina kunder och boka nya säljmöten i precis rätt ögonblick.

Integration med EPiServer

Implementation i webbplatser som använder webbpubliceringssystemet EPiServer är extra enkel och smidig. Via en specialutvecklad EPiServermodul blir installationen enkel och smidig.

EPiServermodulen heter numera EPiServer B2B Prospect och säljs via EPiServer och dess partners (till exempel Avantime).

Installation ProspectFinder och EPiServer B2B Prospect

Gemom att implementera ett script på dina intressanta webbsidor eller modulen EPiServer B2B Prospect i EPiServer samlas statistik in om dina kunder och prospects. Detta är inget stort arbete.

Större projekt blir det om du vill få in informationen från ProspectFinder och EPiServer B2B Prospect in i ditt CRM system.

Frågor kring ProspectFinder och EPiServer B2B Prospect

Om du har frågor kring ProspectFinder och EPiServer B2B Prospect hör av dig via kontaktsidan.