Analyzer

Analyzer från AT InternetAnalyzer är ett av de ledande webbstatistikverktygen på den europeiska marknaden. I Sverige är de dock ganska okända, med ganska få kunder.

Företaget bakom Analyzer heter AT Internet och är ett franskt företag med huvudkontor i Bordeaux. AT Internet grundades 1995 och har arbetat med webbanalys sedan 1997. Idag har man runt 4 000 kunder och 150 anställda. Man har kontor i nio länder och kunder i runt 20 länder. Man är starkast i fransktalande länder.

Analyzer är ett av de statistikverktyg som är godkända av KIA index och som gör att man kan komma med på KIA index listan.

Förutom Analyzer så har AT Internet andra kompletterande analysverktyg som heter:

BuzzWatcher – mätning av “brand performance”, det vill säga hur mycket ord/fraser förekommer i sociala nätverk, bloggar, mikrobloggar, video nätverk etc. Här finns även “semantisk intelligens”, det vill säga möjlighet att mäta omkringliggande ord/fraser som anställda, platser etc. som är knutna till dina nyckelord.

Observer – mätning av tillgänglighet av servrar

XiTi – AT Internets “instegsprogram” för webbanalys, det vill säga enklare webbstatistikprogram

Andra europeiska webbstatistiksystem som satsar på den europeiska marknaden är holländska Nedstat, tyska WebTrekk och finska Snoobi.