Ny version av webbstatistiksystemet SiteCatalyst släppt (14.8)

Webbstatistiksystemet SiteCatalyst från AdobeFör några dagar sedan släpptes den senaste versionen av webbstatistiksystemet SiteCatalyst från Adobe (tidigare Omniture). Versionsnumret är 14.8. Bland nyheterna finns:

Marketing Channel Reporting

Det här är antagligen den största nyheten för de flesta SiteCatalystanvändarna i version 14.8. Genom att aktivera Marketing Channels i adminläget får man en översiktsrapport där man kan se upp till 25 olika marknadsföringskanaler (olika kategorier som drar trafik till din webbplats).

Bland kanalerna kan man till exempel ha köpt sök, naturlig söktrafik, social media, video, affiliate, e-postmarknadsföring. Med en wizard sätter man snabbt upp de allra vanligaste, men du kan som sagt själv specificera upp till 25 olika egna kanaler per insamlingskonto.

ReportBuilder 4.0

I version 14.8 av SiteCatalyst kommer ReportBuilder 4.0. Denna ersätter tidigare Excel klienter och kommer med ett helt nytt förbättrat gränssnitt. Till exempel finns nya pivot funktioner, utökad datum valsfunktionalitet och filtreringsfunktioner.

Dashboard förbättringar

Ytterligare Dashboard förbättringar kommer i SiteCatalyst 14.8 (i förra versionen kom en riktig stor förändring av funktionaliteten kring översiktsrapporterna/dashboards i SiteCatalyst).

Bland förbättringarna finns stöd för att plocka in extern data in i rapporterna, globala förändringsmöjligheter i dashboards och mer möjligheter att lägga in egen text som “confidentiality statements” (viktigt i/för många större företag).

Social Referrer Type

Sociala media är nu såpass stora att de har fått en egen kategori i SiteCatalyst. Om besöken kommer från en social media webbplats kategoriseras dessa som just social media trafik och man ser dessa som en egen kategori i till exempel Referrer Type rapporten.

Veckodagsrapporter (Day-of-Week Reporting)

Nu kan du enkelt välja ut till exempel att se en rapport för en viss veckodag, till exempel se trafiken hur den ser ut en måndag, eller onsdag.

Allmänna fixar

Utöver ovanstående förändringar har en mängd mindre och större fixar släppts i denna release av SiteCatalyst. Bland annat har en del språkproblem rättats till i Dashboards (dessa har Avantime rapporterat in).

En större visuell förändring är även att Adobes logga har blivit mer tydlig och används på ett mer framträdande sätt i webbgränssnittet och i olika former av rapporter och dokumentation.