Facebook rensar bort ”Likes” från avslutade och inaktiva konton

Den 5:e mars berättade Facebook i ett pressmeddelande att de kommer att rensa bort ”Likes” från avslutade och inaktiva konton. Det innebär att många företags Facebooksidor kommer att förlora ”Likes”.

Ifall man är administratör av sitt företags Facebooksida får man följande varning:

Facebookvarning

Facebookvarning

Förändringen gör att uppgifterna angående antalet ”Likes” en Facebooksida har kommer att bli mer rättvisande. De personer som har avslutat sina konton eller är inaktiva kommer inte att se vad som läggs ut på Facebooksidan i vilket fall. Det nya antalet ”likes” kommer visa hur många personer som aktivt följer en Facebooksida.

Facebook har sedan tidigare filtrerat bort likes och kommentarer som genererats av avslutade och inaktiva konton ifrån individuella sidinlägg.

Facebook avslutar sitt pressmeddelande med att skriva att alla tjänar på mer meningsfull information på Facebook och att de hoppas att uppdateringen kommer att göra Facebooksidorna ännu mera värdefulla för företagen.

Fler artiklar om Facebook.

Kontakt

Om ni har frågor angående Facebook, annonsering på Facebook eller andra digitala kanaler samt om hur ni på bästa sätt följer upp era digitala satsningar med webbanalys och optimering, kontakta en oberoende part, till exempel Avantime.